Trends over kosten en prestaties van de publieke sector nu voor iedereen online toegankelijk
Onderwijs, gezondheidszorg, politie en justitie en infrastructuur: veel publieke diensten worden geheel of gedeeltelijk betaald met belasting- en premiegeld.

19 oktober 2018

Schat aan informatie
Dit levert een schat aan informatie op over het reilen en zeilen van de publieke dienstverlening en de ontwikkelingen daarin. Door de gebruikersvriendelijke opzet van TiPS zijn die trends voor iedereen in een oogopslag inzichtelijk. Voor de politiek, beleidsmakers, bestuurders en wetenschappers. Maar ook journalisten, studenten, publieke dienstverleners én natuurlijk alle andere burgers kunnen in TiPS snel vinden wat er allemaal met het belastinggeld is en wordt gedaan.

Fasegewijs
TiPS start met de ‘module’ veiligheid en justitie, die de sectoren politie, rechterlijke macht (rechtspraak en OM) en gevangeniswezen omvat. Over een paar maanden staat de module onderwijs online, gevolgd door de modules zorg en infrastructuur.

Een initiatief van IPSE Studies
TiPS is een initiatief van de stichting IPSE Studies in samenwerking met de leerstoel Productiviteit in de Publieke sector van de EUR en het CAOP. De TiPS-database is ontwikkeld door IPSE Studies in het kader van een door het ministerie van BZK gesubsidieerd meerjarig onderzoeksprogramma over de relatie tussen productiviteit, sturing en innovaties in de publieke sector. Een hoofddoelstelling van IPSE Studies is het openbaar en breed toegankelijk maken van gegevens en resultaten van onderzoek naar het functioneren van de publieke sector.

Informatie
Voor meer informatie over TiPS neem contact op met Alex van Heezik van IPSE Studies via a.vanheezik@ipsestudies.nl
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van TiPS meld u dan aan voor onze IPSE Nieuwsbrief.

IPSE StudiesTrends over kosten en prestaties van de publieke sector nu voor iedereen online toegankelijk