Vacature: stagiair(e) die wil meewerken aan een efficiëntere publieke sector

Het Institute for Public Sector Efficiency Studies(IPSE Studies), gevestigd in Delft, beoogt het onderzoek naar de doelmatigheid en effectiviteit van de publieke sector in Nederland te bevorderen en daarmee een bijdrage te leveren aan beleidsdiscussies over de inrichting van een doelmatige publieke sector. Het onderzoek heeft een sterk kwantitatief empirisch karakter. Het instituut ontvangt hiervoor financiering van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en voert daarnaast opdrachten voor uiteenlopende partijen in de publieke sector uit.

Functieomschrijving

In 2018 gaat IPSE onderzoek uitvoeren naar de doelmatigheid van verzelfstandigde overheidsorganisaties, zoals het UWV en het CJIB. De afgelopen decennia zijn steeds meer van dit soort organisaties in het leven geroepen met de gedachte dat dit de doelmatigheid van de overheid ten goede zou komen. IPSE gaat nu voor vijf uitvoeringsorganisaties de doelmatigheidsontwikkeling over een langere periode analyseren. De ontwikkelingen en dynamiek binnen de verschillende organisaties worden met elkaar vergeleken om kansrijke sturingsinstrumenten voor het bevorderen van de doelmatigheid te identificeren.

Binnen het kleinschalige instituut krijg je als stagiair de unieke kans om bij alle facetten van het onderzoek mee te draaien. Naast het verzamelen van onderzoeksgegevens en het uitvoeren van kwantitatieve analyses ga je ook mee naar interviews met stakeholders in Den Haag of bij de uitvoeringsorganisaties zelf en zit je aan tafel bij de verschillende overleggen. Je wordt uitgedaagd aan de hand van de empirische resultaten en wetenschappelijk literatuuronderzoek met onderbouwde beleidsaanbevelingen te komen en denkt mee over de methodologische aspecten van het onderzoek.

De stage is daarom vooral geschikt voor een initiatiefrijke, ondernemende en analytisch sterke student die geïnteresseerd is in het raakvlak van wetenschap en beleid. Het is nadrukkelijk mogelijk de stage te combineren met het schrijven van een (master)scriptie econometrie of economie. Vanuit IPSE kan hiervoor een (co-)begeleider worden aangesteld. De looptijd van de stage is bespreekbaar (maar voor tenminste drie maanden), voor twee à drie dagen in de week.

Solliciteren

Stuur voor 30 april een korte brief met CV en universitaire cijferlijst naar info@ipsestudies.nl. Wij nemen dan snel contact met je op.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Thomas Niaounakis (06-46107635, t.niaounakis@ipsestudies.nl). IPSE Studies is gevestigd in Delft.